Xtra Automatisering partner van Kaspersky

Over Kaspersky Labs

"Wij vinden dat iedereen - van thuisgebruikers en kleine bedrijven tot grote ondernemingen en overheden - het recht heeft om niet bang te hoeven zijn voor cyberaanvallen. Daarom hebben wij het onze missie gemaakt om de meest effectieve, responsieve en efficiënte bescherming ter wereld te bieden tegen cyberdreigingen: malware, spam, hackers, DDoS-aanvallen, geavanceerde cyberspionagetools en cyberwapens die kritieke infrastructuur als doelwit hebben, met potentieel catastrofale gevolgen. Wij zijn er om onze gebruikers tegen dit alles te beschermen."

Eugene Kaspersky, oprichter en CEO van Kaspersky Lab

Kaspersky Lab is een van de snelst groeiende IT-beveiligingsbedrijven wereldwijd. Het bedrijf heeft een stevige positie in de wereldwijde top vier van toonaangevende leveranciers van antivirusprogramma's*. Kaspersky Lab verbetert zijn marktpositie voortdurend en laat betere groeicijfers zien dan de markt in het algemeen. Volgens de nog niet-geauditeerde financiële resultaten van het bedrijf over 2012 groeide Kaspersky Lab's wereldwijde omzet met 3% ten opzichte van het voorgaande jaar, naar 628 miljoen dollar. Op dit moment is het 's werelds grootste niet-beursgenoteerde leverancier van beveiligingsoplossingen voor endpoints.

Het bedrijf nu

Kaspersky Lab is een internationale groep die wereldwijd actief is in bijna 200 landen en gebieden. Het hoofdkantoor is gevestigd in Moskou (Rusland) en de holding is geregistreerd in het Verenigd Koninkrijk.

Kaspersky Lab heeft momenteel meer dan 2.700 hooggekwalificeerde specialisten in dienst. Het bedrijf heeft eigen regionale kantoren in 30 landen en haar producten en technologieën bieden wereldwijd bescherming aan meer dan 300 miljoen gebruikers en ruim 250.000 zakelijke klanten. Kaspersky Lab biedt een breed scala aan producten en oplossingen voor verschillende soorten klanten, met speciale aandacht voor grote ondernemingen en kleine en middelgrote bedrijven.

Unieke ervaring en kennis

In 2013 bestond Kaspersky Lab 16 jaar. De meest waardevolle activa van het bedrijf zijn zonder enige twijfel de enorme hoeveelheden expertise, opgedaan in de jarenlange strijd tegen grote IT-dreigingen, inclusief malware-onderzoek, het tegengaan van potentieel gevaarlijke toepassingen, internetverkeerfilters, etc. Dit helpt het bedrijf de concurrentie altijd een stap voor te blijven en biedt gebruikers de meest betrouwbare bescherming tegen nieuwe aanvalsvormen.

Klanten en partners

Wereldwijd worden meer dan 300 miljoen mensen beschermd door Kaspersky Lab’s producten en technologieën. Kaspersky Lab heeft verspreid over de hele wereld een klantenbestand van meer dan 250.000 bedrijven, variërend van kleine en middelgrote bedrijven tot grote overheids- en commerciële instellingen (zoals Siemens, BASF, het Russische RAO UES, MTS, diverse ziekenhuizen en universiteiten over de hele wereld, enz.). Kaspersky Lab's klantretentie-index is aanzienlijk hoger dan het marktgemiddelde en dat van de belangrijkste concurrenten: 106 voor zakelijke producten en 99 voor consumentenproducten in 2012.**

Kaspersky Lab heeft meer dan 80 wereldwijde partner- en OEM-overeenkomsten met bedrijven zoals Microsoft, IBM, Cisco, Juniper Networks, Alcatel Lucent, Blue Coat, Check Point, D-Link, GFI, GWAVA, Netgear, ZyXel, Alt- N, Parallels, Lenovo, Facebook, enz.

* Het bedrijf stond als vierde genoteerd in de IDC rating Worldwide Endpoint Security Revenue by Vendor, 2011. Deze klassering werd gepubliceerd in het IDC-rapport "Worldwide Endpoint Security 2012-2016 Forecast and 2011 Vendor Shares (IDC #235930, juli 2012). Dit rapport classificeerde softwareleveranciers op basis van inkomsten uit verkopen van endpoint beveiligingsoplossingen in 2011.

** TNS Nipo, Klantretentie-onderzoek 2012