Kaspersky Anti-Virus

Kaspersky Anti-Virus
Versie 2022

Anti-virussoftware – voor de bescherming van je pc en gegevens tegen malware

Dagelijks komen er ruim 200.000 nieuwe malwareprogramma's bij. Daarom is het van cruciaal belang je pc, en de persoonlijke informatie die daarop is opgeslagen, te beschermen tegen infecties en cybercriminelen. Maar je wilt natuurlijk ook een beveiligingsoplossing die eenvoudig in het gebruik is en die je pc niet ontzettend traag maakt.

Kaspersky Anti-Virus rust je pc uit met onmisbare anti-virustechnologieën – inclusief realtime bescherming met cloud-ondersteuning tegen de nieuwste malwaredreigingen. Het programma voert ‘op de achtergrond’ intelligente virusscans en kleine, frequente updates uit en beveiligt je pc proactief tegen alle bekende en nieuwe dreigingen, zonder dat dit de prestaties van je pc noemenswaardig beïnvloedt.

Kaspersky Anti-Virus vormt de ruggengraat van je pc-beveiliging, met:

 • Geavanceerde anti-virusbeveiliging – bescherming tegen computervirussen, wormen, trojans, rootkits, spyware en nog veel meer
 • Realtime bescherming – inzet van internettechnologie voor bescherming tegen de allernieuwste malwaredreigingen
 • Directe veiligheidscontroles – een eenvoudige manier om bestanden, applicaties en websites te controleren

Realtime anti-malwarebeveiliging – bescherming tegen nieuwe en opkomende dreigingen

Door de combinatie van traditionele, proactieve en cloud-gebaseerde anti-malwaretechnologieën biedt Kaspersky Anti-Virus realtime bescherming tegen de nieuwste malwaredreigingen.

Anti-virusbescherming

De bekroonde anti-virussoftware van Kaspersky beveiligt je pc tegen alle vormen van malware, zoals:

 • ComputervirussenTrojans
 • Wormen
 • Rootkits
 • Spyware
 • Bots… en nog veel meer

Realtime bescherming met behulp van cloud-technologie

Wanneer hackers en cybercriminelen nieuwe malware lanceren, duurt het even voordat leveranciers van beveiligingssoftware hun anti-virusdatabases hebben bijgewerkt met een nieuwe malwaredefinitie die bescherming biedt tegen de nieuwe dreiging. Kaspersky gebruikt echter technologieën met cloud-ondersteuning om te verzekeren dat de pc's van haar klanten alsnog zijn beschermd tot de nieuwe malwaredefinitie een feit is.

Het cloud-gebaseerde Kaspersky Security Network (KSN) verzamelt voortdurend informatie over nieuwe malwaredreigingen van miljoenen computers van deelnemers over de hele wereld. Gewapend met deze informatie kan Kaspersky je pc beter beschermen tegen de laatste dreigingen en hoef je dus niet te wachten totdat er een nieuwe malwaredefinitie is uitgegeven.

Ongeacht of je toestaat dat KSN automatisch informatie over dreigingen op je computer verzamelt of niet, je pc profiteert altijd van de zeer snelle reactietijd van KSN op nieuwe en opkomende malware.

Voorkom misbruik van kwetsbaarheden in software

Als het besturingssysteem van je pc of de applicaties die je hierop gebruikt kwetsbaarheden bevatten omdat je niet beschikt over de laatste softwarepatches of updates, zal de Automatic Exploit Prevention-technologie van Kaspersky:

 • Het starten van uitvoerbare bestanden van applicaties met kwetsbaarheden reguleren
 • Het gedrag van uitvoerbare bestanden in de gaten houden en gelijkenissen met malwareprogramma's signaleren
 • Het functioneren van applicaties met kwetsbaarheden beperken

Bescherming tegen screenlockers

Een zogenaamde blocker trojan kan je pc 'gijzelen' totdat je 'losgeld' betaalt om de blokkering op te heffen. Als een cybercrimineel ooit met een blocker trojan probeert de controle over je pc te verkrijgen, activeer je simpelweg de bescherming tegen screenlockers van Kaspersky, waarna Kaspersky Anti-Virus:

 • Eventuele gevaarlijke processen een halt toeroept
 • De relevante anti-virusprocedures opstart

Systeembewaking

In het onwaarschijnlijke geval dat je pc wordt geïnfecteerd met malware, beschikt Kaspersky Anti-Virus over de unieke Systeembewaking-technologie die:

 • Gevaarlijke activiteiten op je computer signaleert
 • Schadelijke acties in de meeste gevallen ongedaan kan maken of terugdraaien

Efficiënte updates voor anti-virusdatabases

Omdat je computer met Kaspersky slechts relatief kleine anti-virusdatabases hoeft op te slaan, profiteert je pc van:

 • Minimale impact op de prestaties
 • Snellere installatie en updates van je anti-virussoftware

Webbeveiliging – beveiligt je tegen geraffineerde malwareaanvallen via het web

Kaspersky Anti-Virus bevat computerbeveiligingstechnologieën om veilig te kunnen internetten zonder het slachtoffer te worden van gevaarlijke websites:

URL-advisor

Met behulp van cloud-gebaseerde informatie over de reputatie van websites waarschuwt de URL-advisor van Kaspersky je voor koppelingen naar verdachte en gevaarlijke websites. Door middel van gekleurde symbolen zie je of een koppeling wordt ‘vertrouwd’ of dat deze ‘verdacht’ of ‘gevaarlijk’ is.

File-advisor

File-advisor maakt gebruik van cloud-gebaseerde technologieën om met slechts één muisklik de veiligheid van bestanden die je wilt openen te controleren.

Anti-phishingbescherming

Met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, zorgt de anti-phishing-engine van Kaspersky voor betere beveiliging tegen internetfraudeurs die het op je persoonlijke informatie hebben voorzien.

Geoptimaliseerd – om de prestaties van je pc op peil te houden

Omdat wij vinden dat anti-virussoftware effectieve bescherming zou moeten bieden zonder de prestaties van je pc noemenswaardig te beïnvloeden, heeft het ontwikkelingsteam van Kaspersky Anti-Virus zich gericht op:

Minimale inbeslagname van pc-capaciteit

Kaspersky Anti-Virus heeft een minimale impact op de algemene netwerkactiviteit en het:

 • Installeren van applicaties
 • Starten van applicaties
 • Starten van webbrowsers
 • Daarnaast zorgt de speciale gamermodus van Kaspersky voor bescherming van je pc zonder je tijdens het gamen te onderbreken.

Snelle opstart-, afsluit- en reactietijden

Kaspersky Anti-Virus is geoptimaliseerd voor:

 • Sneller opstarten
 • Sneller afsluiten
 • Snelle reacties bij het selecteren van beveiligingsinstellingen en opdrachten

Betere energiezuinigheid

Als je een laptop op de accu gebruikt, beperkt Kaspersky Anti-Virus automatisch de gebruikte processorkracht. Hierdoor kun je de laptop langer gebruiken voordat de accu opnieuw moet worden opgeladen.

Geoptimaliseerd voor Windows

Kaspersky Anti-Virus is geoptimaliseerd voor Windows 8.

Ontworpen voor gebruiksgemak

Superieure beveiliging hoeft niet ingewikkeld in gebruik te zijn. Daarom is Kaspersky Anti-Virus uitgerust met verscheidene nieuwe en verbeterde functies:

Verbeterde gebruikersinterface

Op basis van de nieuwste inzichten op het gebied van efficiënte gebruikersinterfaces hebben wij het hoofdvenster van Kaspersky Anti-Virus vernieuwd.

Gestroomlijnde instellingen

De hoofdinterface bevat nu enkel veelvuldig gebruikte instellingen – voor verbeterd gebruiksgemak en overzichtelijkere navigatie.

Automatische upgrades

Nieuwe versies van Kaspersky Anti-Virus kunnen automatisch op je pc worden geïnstalleerd zonder dat je een updatehandeling hoeft te verrichten of een melding hoeft te beantwoorden. Zo beschik je dus nog makkelijker over de meest actuele bescherming.

Verbeterde virusscanfuncties

De vernieuwde Task Manager biedt beter inzicht in de status van scanprocessen en in hoeveel processorkracht door de beveiligingsprocessen van Kaspersky wordt gebruikt.

Systeemeisen

Windows-desktops en -laptops

Ten minste 480 MB vrije ruimte op de harde schijf
Cd-rom- of dvd-romstation (voor installatie)
Microsoft® Internet Explorer® 8 1 of hoger
Microsoft Windows® Installer 3.0 of hoger
Microsoft .NET Framework 4 of hoger
Webcam Protection-technologie wordt alleen op pc's uitgevoerd. Deze functie is beschikbaar voor diverse compatibele webcamera's. Ga voor de volledige lijst van compatibele apparaten naar www.kaspersky.com.
Microsoft Windows 10 2 (32-bits of 64-bits 3)
Microsoft Windows 8.1 / Pro / Enterprise / 8.1-update (32-bits of 64-bits 3)
Microsoft Windows 8 / Pro / Enterprise (32-bits of 64-bits 3)
Microsoft Windows 7 Starter / Home Basic / Home Premium / Professional / Ultimate SP1 of hoger (32-bits of 64-bits 3)
Microsoft Windows Vista® Home Basic / Home Premium / Business / Enterprise / Ultimate SP1 of hoger (32-bits of 64-bits 3)
Processor: 1 GHz of meer
Geheugen (RAM): 1 GB (32-bits) of 2 GB (64-bits)
Microsoft Windows XP Home / Professional (32-bits) SP3 of hoger / Professional (64-bits3) SP2 of hoger
Processor: 800 MHz of meer
Geheugen (RAM): 512 MB

Windows-tablets (systeem met een Intel®-processor)

Microsoft Windows 102 RTM (32-bits of 64-bits 3)
Microsoft Windows 8.1 / 8.1 Pro (64-bits 3)
Microsoft Windows 8 / 8 Pro (64-bits 3)
Minimale schermresolutie: 1024 x 600

Vereist voor alle installaties

Internetverbinding vereist voor productactivering, updates en toegang tot bepaalde functies

1 Als je Microsoft Internet Explorer 8 gebruikt, kunnen we niet garanderen dat de My Kaspersky-portal en functies voor beveiligingsbeheer goed werken.

2 Op dit moment is de functionaliteit van de volgende onderdelen gedeeltelijk beperkt wanneer je Windows 10 RTM gebruikt: Systeembewaking, Systeemgeheugenscan, Zelfbescherming, Programmacontrole, Veilig Bankieren3. Het product is niet bedoeld voor Windows 10 Mobile-edities. Ga voor meer informatie over de beperkingen naar http://support.kaspersky.com/11736

3 Sommige functies werken mogelijk alleen op 32-bits besturingssystemen.