Kaspersky Security for Mobile

Kaspersky Security for Mobile

Beveiliging en beheer voor mobiele apparaten

 • Mobiele beveiliging, beheer en anti-diefstal
 • MDM – Mobile Device Management
 • Centraal beheer van verschillende mobiele platformen

Bekijk de datasheet (pdf)

Of u nu telefoons en tablets verstrekt aan uw werknemers of een BYOD-initiatief (Bring Your Own Device) hebt opgezet, het volgen van al die apparaten – en ervoor zorgen dat de beveiliging van het bedrijf niet in gevaar komt – kan lastig en tijdrovend zijn. Met een toenemende hoeveelheid mobiele malware – plus phishingaanvallen en schadelijke websites – is mobiele beveiliging echter net zo belangrijk als de bescherming van alle andere endpoints in uw bedrijf. Kaspersky Security for Mobile geeft u niet alleen beveiliging, maar ook gecentraliseerd inzicht en beheer, zodat u elk mobiele apparaat dat toegang heeft tot uw netwerk en bedrijfsgegevens kunt zien, beveiligen en beheren.

Voordelen

Bescherming tegen mobiele beveiligingsrisico's
Onze geavanceerde anti-malwaretechnologieën beschermen mobiele apparaten tegen een breed scala aan dreigingen, waaronder virussen, trojans en phishingaanvallen. Met flexibele configuratietools bepaalt u welke applicaties op elk mobiele apparaat mogen worden uitgevoerd. Verder kunt u verschillende beleidsregels handhaven voor specifieke groepen of individuele gebruikers binnen het bedrijf.

Duidelijk, gecentraliseerd inzicht in alle mobiele apparaten
Kaspersky Security for Mobile laat niets te raden over bij het beveiligingsbeheer van alle apparaten die toegang proberen te krijgen tot uw systemen en gegevens. Nieuwe apparaten in uw netwerk worden automatisch geïdentificeerd, mobiele beveiligingstechnologieën worden automatisch gedistribueerd en de configuratie van beperkingen voor gegevenstoegang wordt vereenvoudigd.

Geen risico op gegevensverlies
Mobiele apparaten kunnen grote hoeveelheden vertrouwelijke bedrijfsgegevens opslaan en dat kan tot belangrijke beveiligingskwesties leiden. Zwakke wachtwoorden, het gebruik van gevaarlijke applicaties en geen mogelijkheid voor data encryptie kunnen er allemaal toe leiden dat gevoelige informatie in de verkeerde handen valt. Kaspersky Security for Mobile maakt het eenvoudig om het gebruik van sterke wachtwoorden af te dwingen en ongeschikte apps te blokkeren. Voor BYOD-initiatieven kan onze containertechnologie bovendien bedrijfsgegevens en -apps volledig scheiden van de persoonlijke gegevens en apps van de gebruikers. Vervolgens kunt u aanvullende veiligheidsmaatregelen, waaronder encryptie, toepassen op alle apps en gegevens in een container op het apparaat.

Gegevensbescherming op zoekgeraakte of gestolen telefoons
Elk jaar verdwijnt meer dan 30% van alle mobiele apparaten door verlies of diefstal. Daarom bevat Kaspersky Security for Mobile uitgebreide anti-diefstalfuncties waarmee u kunt voorkomen dat onbevoegde gebruikers toegang krijgen tot waardevolle gegevens. Met op afstand bediende functies kunt u de toegang tot gegevens en applicaties blokkeren, gegevens wissen van het apparaat en de locatie van het apparaat achterhalen.

Eenvoudiger IT-beheer
Aangezien de doorsnee gebruiker gemiddeld drie mobiele apparaten bedient, kan het aantal verschillende apparaten dat u moet beheren een uitdaging zijn. We ondersteunen smartphones en tablets op de meest gebruikte platformen, Android, iOS en Windows Phone, zodat u bescherming kunt configureren en beheren voor talloze apparaten. Daarnaast kunt u met één beheerconsole de beveiliging configureren en beheren. Niet alleen van uw mobiele apparaten, maar ook van alle andere endpoints met beveiligingstechnologieën van Kaspersky Lab.

Functies

In 2004 waren wij de eerste beveiligingsleverancier die mobiele malware ontdekte in de vorm van de Cabir-worm. Sindsdien hebben we verder gebouwd op de voorsprong die we hadden op alle andere beveiligingsbedrijven.

Mobiele anti-malware
Onze mobiele beveiliging combineert handtekeninggebaseerde bescherming, heuristische analyse en onze cloudondersteunde technologie, Kaspersky Security Network (KSN), om meerdere realtime beschermingslagen te leveren tegen de nieuwste mobiele dreigingen. U kunt apparaten handmatig of volgens uw eigen schema scannen. Met OTA-updates (Over The Air) bent u ervan verzekerd dat op elk apparaat de nieuwste anti-malware is geïnstalleerd.

Web Control
Web Control-tools voegen een extra beveiligingslaag toe tegen online risico's en maken het beheer van internettoegang voor gebruikers op hun mobiele apparaten eenvoudig. Schadelijke websites worden geblokkeerd en u kunt de toegang blokkeren tot websites die niet overeenkomen met het bedrijfsbeleid voor beveiliging of gebruik, zoals sociale media, goksites, vacaturesites, webwinkels en websites voor volwassenen, en proxyservers.

Anti-phishing en anti-spam
Onze nieuwste anti-phishingtechnologieën beschermen gebruikers tegen phishingwebsites, die kunnen proberen om waardevolle informatie en identiteitsgegevens te bemachtigen. Daarnaast helpt anti-spam om ongewenste oproepen en sms-berichten uit te filteren.

Bescherming tegen rooting en jailbreaking
Anti-diefstalfuncties voor mobiele apparaten

Mobile Application Management (MAM)
Voor effectieve BYOD-netwerkbescherming en BYOD-beleidsregels is het van essentieel belang dat u voldoende controle heeft over de bedrijfsapplicaties die worden uitgevoerd op mobiele apparaten van werknemers en over het gebruik van elk apparaat. Onze beheertools beveiligen samen met onze ‘app wrapping’-plaatsing in containers bedrijfsgegevens en -systemen.

Plaatsing in containers
Met onze containertechnologie kunt u zakelijke apps in speciale containers plaatsen op het mobiele apparaat van elke gebruiker. Zakelijke applicaties en gegevens worden opgeslagen in de containers en volledig gescheiden van de persoonlijke gegevens van de gebruiker. Gegevens binnen de container kunnen niet naar een locatie buiten de container worden gekopieerd.

Extra beveiliging van gevoelige gegevens
U kunt bovendien encryptie afdwingen voor alle bedrijfsgegevens in elke container. Om te voorkomen dat ongeautoriseerde gebruikers toegang krijgen tot gevoelige bedrijfsgegevens, bevat Kaspersky Security for Mobile tevens een functie die ervoor zorgt dat gebruikers zich na een bepaalde periode van inactiviteit opnieuw bij een applicatie moeten aanmelden.

Selective Wipe
Als een werknemer naar een ander bedrijf vertrekt, kunt u ervoor zorgen dat gevoelige bedrijfsgegevens niet mee vertrekken. Met op afstand bediende wisfuncties kunt u de hele bedrijfscontainer en alle gegevens die erin zijn opgeslagen verwijderen, zonder de foto's, afspeellijsten, contactpersonen en andere persoonlijke gegevens en instellingen van de eigenaar van het apparaat te verwijderen.

Programmacontrole
Met de gebruiksvriendelijke tools van Programmacontrole kunt u bepalen welke applicaties mogen worden gestart op de mobiele apparaten die u toegang hebt geboden tot uw bedrijfssystemen en -gegevens. Daarnaast kunt u met Kaspersky Security for Mobile een whitelist of blacklist van mobiele applicaties maken, zodat u een beleid kunt uitrollen waarin alleen applicaties op de whitelist kunnen worden uitgevoerd, of een beleid waarin iedere applicatie kan worden uitgevoerd, tenzij deze is opgenomen in de blacklist.

Safe Browser
Safe Browser vult MAM aan door gebruikers te beschermen als ze online zijn op een van de ondersteunde platformen. Deze functie voor veilig internetgebruik blokkeert toegang tot schadelijke websites en frauduleuze phishingwebsites.

Bescherming tegen rooting en jailbreaking
Wanneer een gebruiker probeert een mobiel apparaat te jailbreaken of te rooten, kan hiermee de beveiliging in gevaar komen. Rooting- en jailbreakingincidenten worden door Kaspersky Security for Mobile automatisch gedetecteerd en aan u gerapporteerd. U kunt dan automatisch het volgende doen:

 • Toegang blokkeren tot bedrijfsgegevens en -applicaties op het rooted/jailbroken apparaat
 • Alle (bedrijfs)gegevens van het apparaat verwijderen

Anti-diefstalfuncties voor mobiele apparaten
Als een mobiel apparaat zoekraakt of wordt gestolen, kunnen bedrijfsgegevens gevaar lopen. Daarom hebben we talloze anti-diefstalfuncties toegevoegd die u op afstand kunt bedienen. U kunt daarmee:

 • Het verdwenen apparaat vergrendelen/het gevonden apparaat ontgrendelen
 • (Bedrijfs)gegevens en applicaties van het apparaat 'wissen'
 • De locatie van het apparaat op een kaart zien
 • Een alarm laten afgaan op het apparaat
 • Een alarm laten afgaan op het apparaat
 • Het nieuwe nummer van het apparaat ontvangen als de SIM-kaart is vervangen

Dankzij ondersteuning van GCM (Google Cloud Messaging) kunnen Android-telefoons met Kaspersky Security for Mobile snel deze opdrachten ontvangen. Daarnaast kunnen gebruikers met onze nieuwe Self Service Portal hun verdwenen apparaten vergrendelen, wissen en traceren, zonder een IT-beheerder om hulp te hoeven vragen.

Mobile Device Management (MDM)
Kaspersky Security for Mobile bespaart u tijd en maakt het eenvoudiger om een uniform beleid voor mobiele beveiliging uit te rollen door toegang te bieden tot de MDM-functies van verschillende platformen via één interface.

MDM-ondersteuning
Dankzij verbeterde MDM-mogelijkheden kunt u eenvoudig MDM-regels voor groepen of individuen toepassen op Microsoft Exchange ActiveSync- en iOS MDM-apparaten via één interface. Beheerders kunnen bijvoorbeeld eenvoudig het gebruik van complexe wachtwoorden afdwingen, het mobiele apparaat versleutelen, cameragebruik verbieden en gedetailleerde informatie ontvangen over het apparaat en de apps die erop zijn geïnstalleerd. Dankzij ondersteuning voor Samsung KNOX 1.0 en 2.0 kunt u firewallinstellingen, APN, VPN en Exchange Server-instellingen beheren voor Samsung-apparaten.

Eenvoudige implementatie
Met onze MDM-functies kunt u de beveiliging van uw mobiele endpoints aanpassen om daarna met OTA-provisioning (Over The Air) de security agent af te leveren bij de apparaten van alle werknemers. U stuurt eenvoudigweg een link of QR-code voor elk mobiele apparaat via een e-mail of sms. Zo kunnen nieuwe apparaten sneller worden ingezet en kunt u voorkomen dat onbeschermde mobiele apparaten toegang krijgen tot het bedrijfsnetwerk.

Mobiliteit bevorderen en beheren
Mobiele apparaten beveiligen en beheren staat tegenwoordig ook op de lange lijst met taken van IT-beheerders. Daarom hebben we een aantal technologieën toegevoegd die de complexiteit van mobiel beheer terugbrengen.

Self Service Portal
Om de werklast van IT-beheerders te verminderen, bevat Kaspersky Security for Mobile een Self Service Portal waarmee mobiele gebruikers veel eenvoudige beheertaken kunnen uitvoeren nadat ze hun gebruikersnaam en wachtwoord hebben ingevoerd. Als gebruikers verbinding willen maken met een nieuw apparaat, leidt de Self Service Portal ze door het proces en worden de vereiste certificaten op het apparaat geïnstalleerd. De portal kan gebruikers ook toegang geven tot belangrijke anti-diefstalfuncties, zoals vergrendelen op afstand, wissen en traceren.

Gecentraliseerd beheer
Kaspersky Security for Mobile wordt beheerd via Kaspersky Security Center, een uniforme beheerconsole die u inzicht in en controle geeft over alle endpoint-beveiligingstechnologieën van Kaspersky Lab die u gebruikt. Met Kaspersky Security Center kunt u niet alleen de beveiliging beheren van uw mobiele apparaten, maar ook van uw laptops, desktops, servers, virtuele machines en meer met het gemak van één dashboard. Deze mate van integratie is alleen mogelijk omdat alle endpoint-beveiligingstechnologieën die Kaspersky Lab aanbiedt, zijn ontwikkeld door ons eigen interne team.

Flexibel beheer
Als u een groot netwerk heeft, kunt u met Role-Based Access Control* beveiligingstaken verdelen onder meerdere beheerders. U wilt bijvoorbeeld dat één beheerder beveiliging voor endpoints en mobiele apparaten beheert, terwijl een tweede beheerder zich bezighoudt met de beveiliging van alle virtuele machines. De Kaspersky Security Center-console kan gemakkelijk worden aangepast, zodat alle beheerders alleen toegang hebben tot de tools en informatie die relevant zijn voor hun taken. Daarnaast kunt u met onze webconsole mobiele apparaten en hun beveiliging beheren – plus de beveiliging van andere endpoints – vanaf elk apparaat met internetverbinding.

*Role-Based Access Control (RBAC) wordt alleen geleverd bij Kaspersky Endpoint Security for Business | Advanced en Kaspersky Total Security for Business.

Ondersteuning voor meerdere platformen
Dankzij ondersteuning voor Android, iOS en Windows Phone kunt u de populairste smartphones en tablets beveiligen en beheren, en dat via één beheerconsole.

Applicaties opgenomen in Kaspersky Security for Mobile:

Bekijk de systeemvereisten voor elke applicatie door hierboven op de betreffende applicatie te klikken.